Reteta pentru cea mai buna prajitura cu suc de portocale

Distribuie

Ingrediente pentru blat:

  • 200 g zahar
  • 8 oua
  • 150 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare

Ingrediente pentru crema:

  • 500 g branza de vaci
  • 150 gr mascarpone
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra vanilat
  • esenta de vanilie sau portocale

Ingrediente pentru glazura:

  • 800 ml suc de portocale
  • 100 g zahar
  • 60 g amidon

Mod de preparare:

  1.  Pentru inceput, amesteca faina cu cacao si cerne-le printr-o sita. Separa albusurile de galbenusuri. Adauga un praf de sare peste albusuri si mixeaza-le bine pana devin spuma.
  2. Separat, mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o spuma. Amesteca usor cu o spatula galbenusurile cu albusurile batute spuma. Adauga apoi faina amestecata cu cacao si incorporeaza bine in aluat.
  3. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bag-o la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute. Verifica la final cu o scobitoare daca blatul este copt. Daca iese curata, atunci blatul este gata. Lasa-l sa se raceasca si rastoarna-l intr-o tava.
  4. Pentru crema trebuie sa mixezi untul, care e la temperatura camerei, cu zaharul pudra. Adauga apoi branza de vaci si mascarpone si amesteca bine. Adauga esenta de vanilie/portocala la final.
  5. Intinde crema de branza peste blat si niveleaza cu atentie. Da prajitura la frigider pana cand pregatesti glazura de portocale.
  6. Pentru glazura trebuie sa amesteci zaharul cu amidonul, apoi sa adaugi treptat sucul de portocale si sa amesteci pana se omogenizeaza, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Pune cratita la foc mic spre mediu si amesteca bine pana cand se ingroasa. Ia cratita de pe foc, pune deasupra o folie alimentara si lasa glazura sa se raceasca.
  7. Cand glazura este calduta o poti turna peste crema de branza. Niveleaza bine si apoi baga prajitura la frigider pentru cel putin sase ore sau peste noapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *