Cum sa ai, in sfarsit, vacanta si viata dorita, cateva invataturi care sa iti asigure libertatea

Distribuie

Averea unui om nu constă în punga pe
care o poartă cu el la cingătoare. O pungă groasă se goleşte repede
dacă nu există un izvor de aur de unde să o adapi mereu

Dacă vrei să devii bogat, atunci trebuie să pui deoparte fiecare monedă pe care o câştigi, monede care la un moment dat vor lucra pentru tine, asigurându-ţi astfel belşugul pe care îl doreşti.

Trebuie să păstrezi mereu o parte din tot ce câştigi. Nu trebuie să fie mai puţin de o zecime, indiferent cât de mic este câştigul tău. Dar poate fi şi mai mult, depinde de cât câştigi. Plăteşte-te pe tine însuţi mai întâi! Nu cumpăra veşminte şi sandale mai mult decât îţi permite punga şi ai grijă să-ţi rămână bani pentru mâncare, fapte de milostenie şi ofrande aduse zeilor! Averea creşte – întocmai ca un copac dintr-o sămânţă măruntă. Prima monedă de aramă pe care o pui deoparte constituie sămânţa din care se va dezvolta copacul averii tale. Cu cât plantezi sămânţa mai repede, cu atât mai repede va creşte şi copacul. Şi cu cât vei avea mai multă grijă de el, punându-i la rădăcină cât mai multe monede de aur şi aramă, cu atât te vei înfrupta mai repede din bogăţiile pe care ţi le oferă.

Dacă vrei să descoperi taina bijuteriilor, du-te la un negustor de bijuterii! Dacă vrei să cunoşti cât mai
multe lucruri despre oi, du-te la un păstor! Nu te costă nimic să ceri sfaturi, dar ai grijă să le urmezi numai pe cele demne de urmat! Cel care cere sfaturi referitoare la agoniseala-i unui om care nu are nici o experienţă în astfel de probleme, va plăti cu propria-i avuţie naivitatea şi prostia.

Dorinţele noastre sunt nelimitate, dar cele pe care trebuie întradevăr să le realizăm sunt foarte puţine. Analizaţi-vă cu atenţie modul de viaţă! Căci acolo veţi găsi anumite cheltuieli ce pot fi reduse sau eliminate definitiv, învăţaţi să apreciaţi fiecare monedă pe care o cheltuiţi!
De aceea, alegeţi cu grijă lucrurile pe care doriţi să le cumpăraţi! Triaţi-le pe cele care sunt realmente necesare şi mai adăugaţi-le pe listă pe cele pe care le puteţi achiziţiona cu ajutorul celor nouă monede puse la bătaie!
Tăiaţi-le pe restul şi consideraţi-le doar nişte dorinţe inutile, cărora nu merită să le mai acordaţi atenţie! Realizaţi-vă apoi cheltuielile necesare! Nu trebuie să vă atingeţi însă de monedele care vă îngraşă punga. Aceasta trebuie să fie cea mai mare dorinţă a voastră – de a vă limita cheltuielile la posibilităţile pe care le aveţi, fără să puneţi la bătaie micuţa comoară din pungă. Căci ea vă va umple – puţin câte puţin – punga ce acum vă este goală.


Pentru mai multe informatii utile, va recomand sa cititi CEL MAI BOGAT OM DIN BABILON.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *