Cresc preturile alimentelor 2019

Distribuie

Exista cateva cauze ale inflatiei în prețurile alimentare la nivel mondial. Vor crește prețurile la produsele alimentare pe termen lung. Există, de asemenea, factori pe termen scurt care afectează oferta și cererea. Acestea includ vremea, bolile animalelor și catastrofele.

Unele motive ar fi:

1.Preturile mari ale petrolului cresc costurile de transport. Mâncarea este transportată la distanțe mari. Vă puteți aștepta la preturi marite la gaz aproximativ la șase săptămâni după creșterea petrolului.

2. Datorita schimbarilor climatice vremea poate fi mai extrema . Cauza sa ar fi emisiile de gaze cu efect de sera care captează căldura, determinând creșterea temperaturilor aerului. Aerul cald absoarbe mai multă umiditate. Plouă mai puțin, apa din lacuri și râuri se evaporă, iar terenul se usucă. Când plouă, apa curge de pe uscat în loc să fie absorbită. Asta creează inundații.

3. Organizația Mondială a Comerțului limitează cantitatea de porumb și grâu subvenționate pe care țările le pot adăuga la stocurile globale. Statele Unite, Uniunea Europeană și unele țări în curs de dezvoltare își subvenționează puternic industriile agricole. Agricultorii din aceste țări beneficiază de un avantaj comercial neloial. OMC limitează stocarea pentru a scade această margine. Dar, de asemenea, reduce cantitatea de alimente disponibile într-un deficit. Aceasta crește volatilitatea prețurilor la produsele alimentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *