10 moduri de îmbunătățire a consumului mașinii. Orice sofer ar trebui sa stie de ele

Distribuie

Stiați că un vehicul poate arde cu până la 30% mai mult combustibil dacă nu se efectuează o întreținere corespunzătoare în mod regulat? Știm cu toții importanța menținerii periodice a mașinilor, dar din mai multe motive, pur și simplu nu o facem îndeajuns de des.

Am cateva sfaturi pentru pentru cel mai bun consum posibil care sa vina in ajutor portofelului dumneavoastra.

1. Verificați presiunea în pneuri cel puțin o dată pe lună. Anvelopele care nu sunt umflate indeajuns ard mai mult combustibil.

2. Când este cazul, folosiți cruise control-ul. Acest lucru vă poate economisi până la 6% din consumul de combustibil pe autostradă.

3.Cablurile corodate ale bateriei determină alternatorul să lucreze mai mult, folosind mai mult combustibil. Încercați să le curățați, de fiecare dată, la fiecare verificare a motorului.

4. Nu lăsați vehiculul în relanti mai mult de un minut. La relanti consumă un litru jumătate pe oră și pompează CO2 inutil în atmosferă. Motorul modern va consuma mai puțin combustibil la oprire și repornire decât la relanti pentru perioade îndelungate. De asemenea, pentru a încălzi eficient un motor, conduceți-l, nu-l turati. Motoarele lucrează din greu numai sub sarcină și se vor încălzi mult mai repede dacă porniți pur și simplu motorul, așteptați 20 de secunde (acest lucru crește presiunea uleiului) și plecați.

5. Schimbați filtrul de aer cel puțin la numărul setat ori prezentat în manualul de utilizare, mai ales dacă conduceți în condiții de praf.

6. Conducerea in cea mai mare viteză posibilă, fără a subtura motorul, este un mod de conducere eficient din punct de vedere al consumului de combustibil.

7. Fii atent la trafic! Prin aplicarea accelerației ușoare și evitarea frânării grele, puteți reduce atât consumul de combustibil, cât și uzura. Cercetările sugerează că tehnicile de conducere pot influența eficiența combustibilului cu până la 30%.

8. Evitați „turarea” motorului, în special înainte de a opri motorul; acest lucru risipește combustibil inutil și spală uleiul de pe pereții cilindrilor. Acest lucru este foarte rău pentru următoarea pornire, deoarece pereții cilindrilor vor fi uscați.

9. Nu vă așezați piciorul stâng pe pedala de frână în timp ce conduceți. Cea mai mică presiune pune “presiune mecanică” asupra componentelor, uzandu-le prematur. Această „presiune” aduce, de asemenea, consum suplimentar de combustibil.

10. Evitați drumurile accidentate ori de câte ori este posibil, deoarece murdăria sau pietrișul vă pot scade până la 30% din kilometrajul dvs. De fiecare dată când roțile sar în sus și în jos, energia mișcării înainte este eliminată. Cel mai bun mod în care pot descrie acest lucru este de a experimenta conducerea pe un drum de „ondulat”. Nu numai că este foarte incomod, vehiculul va încetini efectiv de la transferul de energie.

Sper ca sfaturile mele sa va vina in ajutor si sa realizati un consum cat mai bun. Drumuri bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *